Dong-gun Jang

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 7.3.1972

Miesto Narodenia: Yongsangu Seoul, Korea,

Herecká Filmografie:

  1. Beuiaipi (2017)  
  2. Uneun namja (2014)    
  3. Shinsaui poomgyuk (2012)
  4. Weixian Guanxi (2012)
  5. Mai wei (2011)    
  6. Warrior's Way, The (2010)    
  7. Taepung (2005)
  8. Sľub (2005)  
  9. Putá vojny (2004)  
  10. 2009: Roseuteu memorijeu (2002)  
  11. Hae anseon (2002)    
  12. Chingu (2001)
  13. Eveui modeun geot (2000)
  14. Anakiseuteu (2000)
  15. Yeonpung yeonga (1999)
  16. Cheongchun (1999)
  17. Ghost (1999)
  18. Nikam sa nedá ukryť (1999)
  19. Sarang (1998)
  20. Kiseu halkkayo (1998)
 

...více

Životopis

Jang Dong-geon se narodil 7 března, roku 1972. Je to jihokorejský herec a hudebník. Svoje dětství prožil ve čtvrti Yongsan v Soulu. Později šel studovat na Korejskou národní univerzitu umění, kterou však nedokončil.

Svojí první hereckou příležitost dostal v seriálu OUR HEAVEN. Herecké ocenění Blue Dragon dostal za svojí roli policisty ve filmu NA ÚTĚKU. V roce 2000 si zahrál ve filmu FRIEND, roli ustaraného vysokoškoleského studenta, který se přidá k mafii. Za tuto roli získal velký ohlas kritiků. Třetí ocenění získal za film POUTA VÁLKY,ve kterém hrál jednoho z bratrů povolaných do Korejské války.

Jang Dong-geon pracoval také pro firmu Nintedo DS Lite, kterou propagoval až do roku 2007. Jeho reklamy měly přitáhnout lidi k trénování anglického jazyka.

Zde jsou uvedena všechny jeho ocenění: * 2004: Blue Dragon Film Awards - Best Actor for Taegukgi * 2001: Blue Dragon Film Awards - Most Popular Actor Award * 2001: Asia Pacific Film Festival - Best Supporting Actor for Friend * 2000: Blue Dragon Film Awards - Popular Award * 1999: Blue Dragon Film Awards - Best Supporting Actor for Nowhere to Hide * 1997: Blue Dragon Film Awards - Best New Actor for The Repechage * 1997: MBC - Best Actor for "Medical Brothers" * 1997: Baeksang Art Awards - Most popular performer * 1994: Baeksang Art Awards - TV's best new actor
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.