Marisa Traversi

Marisa Traversi

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1983

Nezlobte, když nemusíte!

Film - Drama


1979

Anni struggenti

Film - Komedie


1975

Moji přátelé

Film - Komedie


1974

Poliziotto è marcio, Il

Film - Krimi, Akční

Il saprofita

Film - Drama, Romantický

Anna Karenina

Film - Drama

Commissario Di Vincenzi, Il

Seriál


1973

Ingrid sulla strada

Film - Krimi, Drama, Pornografický


1972

Aretino nei suoi ragionamenti sulle cortigiane, le maritate e... i cornuti contenti, L'

Film - Komedie

Frankenstein 80

Film - Horor, Sci-Fi

Racconti proibiti... di niente vestiti

Film - Komedie


1971

Dobrodružství Arséna Lupina

Seriál - Komedie

Due della formula uno alla corsa più pazza pazza del mondo, I

Film - Komedie


1970

Slunečnice

Film - Válečný, Drama

Con quale amore, con quanto amore

Film - Drama


1969

Quintana

Film - Western


1968

Podivuhodné příběhy

Film - Horor, Mysteriózní, Povídkový

Il medico della mutua

Film - Komedie

Roma come Chicago

Film - Krimi, Drama


1967

Flashman

Film - Sci-Fi

Non aspettare Django, spara

Film - Western

Spia, spione

Film - Dobrodružný


1966

Supercolpo da 7 miliardi

Film - Dobrodružný, Krimi

Maigret à Pigalle

Film - Krimi


1964

Ragazza in prestito, La

Film - Komedie


1962

Il medico delle donne

Film - Komedie


1960

Kdo váhá, je ztracen

Film - Komedie


1958

Dritte, Le

Film - Komedie


1957

Parola di ladro

Film

Životopis

Marisa Traversi je italská herečka, narozená 5. srpna 1936 v Miláně. Ihned po skončení druhé světové války se celá rodina přestěhovala do Říma, kde později Marisa začínala jako zpěvačka v nočních klubech. Mimo to se Marisa účastnila také některých soutěží krásy, včetně Miss Italia. Její vzhled se stal vstupenkou na filmová plátna, a tak se ve dvaadvaceti letech poprvé objevila v malé roli, ve filmu PAROLA DI LADRO (1957).

Marisa se v této době stala také jednou z „belle donnine“, tedy nejkrásnějších žen, které spolupracovali s Erminio Macariem (1902-1980) v divadle „Il teatro di rivista“. Divadlo byla směs dramatu, hudby, tance a vtipných parodií inspirovaných aktuálností. Tento druh divadla zažil v Itálii největší popularitu v pozdních třicátých a polovině padesátých let minulého století. Marisa také úspěšně spolupracovala s Dinem Verdem na programu Scanzonatissimo, který byl původně rozhlasovým pořadem, poté se objevil i v televizi a v sezónách 1963-1964, byl uváděn v divadle Il teatro di rivista.

V roce 1964 hrála Marisa v komedii LA RAGAZZA IN PRESTITO, kde hráli hlavní role Franco Nero a Annie Girardot. V komediálním žánru hrála také ve filmech Sergia Corbucciho, jako byly například CHI SI FERMA E PERDUTO (1960) s výborným obsazením (Totó, Peppino De Filippo), nebo SPIA, SPIONE (1967). Roku 1968 hrála prostitutku ve výborné komedii s Albertem Sordim IL MEDICO DELLA MUTUA. Sordi za komedii obdržel jak Zlatý glóbus, tak ocenění David di Donatello Awards. V rolích různých prostitutek se stala Marisa velice populární na přelomu šedesátých a sedmdesátých let a kromě již zmiňovanéí komedie, ztvárnila tuto roli například ve filmech ROMA COME CHICAGO (1968), či FRANKENSTEIN 80. Milenkou Giorgia Perozziho (Phillipe Noiret), pak byla ve slavné Monicelliho komedii AMICI MIEI (MOJI PŘÁTELÉ) 1975. V komediálním žánru si také zahrála po boku slavné dvojice Ingrassia-Franchi a to roku 1971 jako Mariposa, ve snímku I DUE DELLA FORMULA UNO ALLA CORSA PIU PAZZA DEL MONDO.

Marisa hrála také v několika westernech jako, byly NON ASPETTARE DJANGO, SPARA (1968) jako Judy či jako Perla ve westernu QUINTANA (1969). Roku 1968 natočili tři slavní režiséři povídkový film na motivy povídek Edgara Alana Poeho HISTOIRES EXTRAORDINAIRES (PODIVUHODNÉ PŘÍBĚHY). Marisa si zahrála ve Felliniho povídce TOBY DAMMIT. Objevila se také ve slavném Sicově snímku I GIRASOLI (SLUNEČNICE) 1970 s Marcellem Mastroiannim a Sophií Loren. Rovněž na televizní obrazovce vytvořila Marisa několik rolí. Ve dvou epizodách jako Baronessa Scilton, se roku 1974 objevila v seriálu ANNA KARENINA. Roku 1971 byla v roli Nelly, k vidění v desátém díle první série komediálního seriálu ARSENE LUPIN.

V létě roku 1972 nabrala kariéra Marisy náhlý a tragický směr. Se svým vozem Mercedes-Benz 350 SL, jela do Říma a v důsledku mechanické poruchy se její auto převrátilo a dostalo se do druhého pruhu, kde se na něj řítila další tři vozidla. Marisa utrpěla zranění a podstoupila dlouhé a bolestivé léčení. Jedním z lékařů, který jí zachránil život, byl mladý profesor Nicola Pujia. Během léčení vzplanuli oba láskou, která byla zakončena svatbou v kostele „Basilica dei Santi Giovanni e Paolo”, dne 26. července 1975. Za svědky jim byli dirigent Bruno Canfora a herec Umberto D'Orsi.

Svou poslední a malou roli ztvárnila Marisa roku 1983, v historickém snímku STATE BUONI…SE POTETE (NEZLOBTE, KDYŽ NEMUSÍTE!). V podstatě na vrcholu své kariéry, poté co odehrála přes třicet rolí, opustila svět filmu a začala se plně věnovat své rodině a dvěma malým dětem.

Marisa byla také příležitostnou dabérkou a propůjčila svůj smyslný hlas zejména mnoha animovaným postavičkám. Marisa byla ve své kariéře herečkou, která byla vždy velmi přizpůsobivá potřebám scénáře. V současné době žije Marisa se svým manželem nedalako Milána.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.