Tinì Cansino

Tinì Cansino

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1989

Černý anděl

Film - Horor, Thriller


1986

Doppio misto

Film - Komedie

Delizia

Film - Komedie


1985

Fotografando Patrizia

Film - Drama


1984

Arrapaho

Film - Komedie, Western


Hostka

1996

Uomini e donne

Seriál - Reality-TV, Soutěžní, Talk-show, Romantický

Životopis

Tini Cansino se narodila 23. září 1959 v řeckém přímorském městě Volos, pod jménem Photina Lappa. Photina studovala balet a v devatenácti letech se pro ni stala osudovou dovolená v Itálii. Zde si jí všiml manažer Alberto Tarallo a ten jí uvedl do světa showbyznysu.

Alberto, ale ani ostatní si nemohli nepovšimnout podobnosti s věhlasnou americkou herečkou Ritou Hayworth. Alberto okamžitě navrhuje pseudonym Tini Cansino (Rita Hayrworth se narodila jako Margarita Carmen Cansino), aby mohl vymyslet falešný příbuzenský vztah s Američankou a zvýšil tak slávu Photiny. Několik let pak trvalo falešné mínění o tom, že Tini je vnučkou Rity.

Tini debutovala na televizní obrazovce díky sexy show PLAYGIRL a to po boku anglické herečky a zpěvačky Minnie Minoprio. Výraznější průlom v její kariéře přišel v roce 1983, kdy se v populárním zábavném televizním pořadu DRIVE IN, objevila jako dívka v rychlém občerstvení a poté vytvořila v tomto pořadu ještě jiné různé role. Film objevil Tini roku 1984, jako Scellu Pezzatu, krásku o kterou probíhá boj v komediálním westernu ARRAPAHO (1984). Ve stejném roce měla ještě malou roli ve filmu s Monicou Guerritore, FOTOGRAFANDO PATRIZIA.

CARABINIERI SI NASCE je komedie z roku 1985, kde si zahrála jako Tini. Na televizní obrazovce se znovu objevila roku 1986 v komedii DOPPIO MÍSTO, v roli Teresy, manželky Gianniho, kterého ztvárnil Gianni Ciardo. O rok později se v televizi setkali opět, když natáčeli komedii v režii Sergia Martina PROVARE PER CREDERE. Tini zde vystupuje jako Lorraine.

Krásné Tini se z logických důvodů nevyhnuly ani filmy s erotickou tématikou a tak si zahrála ve filmu Joe D´Amata, DELIZIA (1987), jako Carol. Další dva erotické snímky natočila v roce 1989. AD UN PASSO DALL´AURORA byl první a poté hrála hlavní roli vraždící nymfomanky Arabelly Veronese, ve filmu ARABELLA L´ANGELO NERO (ČERNÝ ANDĚL). Díky vraždám milenců, měl její manžel spisovatel (Francesco Casale), námět pro svou knihu.

V létě roku 1989 (od června do září), běžel v italské televizi každou neděli v podvečer program TRISITORS. Tímto pořadem se Tini rozloučila se svou uměleckou kariérou a začala se naplno věnovat své rodině. Tini má syna a dvě dcery, z nichž se Tamara vydala po hereckých stopách matky.

V roce 2006 běžela v televizi naplno reality show L´ISOLA DEI FAMOSI a Tini s tímto pořadem koketovala, její zájem (z finančních důvodů), však skončil bez povšimnutí u moderátorky Simony Ventury. V lednu 2012 se však objevila v televizní estrádě UOMINI E DONNE s moderátorkou Marií De Filippy. Tento pořad vznikl jako „verze pro dospělé“ z úspěšného pořadu pro mládež AMICI.

Fotografie Tini se úspěšně v období let 1984 až 1992 objevovaly na stránkách časopisů jako Playmen, Albo Blitz, Turbo či Gin Fizz. Dodnes je Tini sexuálním symbolem osmdesátých let, na kterou fanoušci vzpomínají jako na dívku s dokonalými rysy a „ohnivou“ kšticí. V Itálii zůstala a dnes žije v Římě.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.