Jesse Dylan

Osobnostcsfd.cz

Režisér

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Režisér

2019

Soros

Film - Dokumentární


2007

Ricky Jay Plays Poker

Film - Dokumentární, Krátkometrážní


2005

Zelená je tráva

Film - Komedie, Rodinný, Sportovní


2003

Prci, prci, prcičky 3: Svatba

Film - Komedie, Romantický


2001

Kdo hulí, ten umí

Film - Komedie

Životopis

Syn slavného otce Boba Dylana Jesse se narodil 6. ledna 1966 v New Yorku. Je ženatý s herečkou Susan Traylor společně mají syna Williama. Má staršího bratra Jacoba, který je muzikant po otci a člen hudební skupiny The Wallflowers. Jesse si však vybral povolání režiséra.

Jedním z jeho prvních režijních počinů je komedie z roku 2001 KDO HULÍ, TEN UMÍ, ve které si zahrály rapové hvězdy Method Man a Redman. V roce 2003 navázal na "šňůru" známých teenagerovských komedií American Pie, když přidal třetí díl PRCI, PRCI, PRCIČKY 3: SVATBA. Jedním z posledních Dylanových filmů coby režiséra je rodinná komedie ZELENÁ JE TRÁVA v čele s Willem Ferrellem a Robertem Duvallem z roku 2005.

Jesse Dylan režíroval i hudební video YES WE CAN, které je inspirováno prezidentem spojených států Barackem Obamou a jeho populárním výrokem "yes we can". Tento video klip dokonce získal cenu Emmy. Režíroval i další hudební videa například zpěváka Lennyho Kravitze, či skupiny The Wallflowers.

Jesse je i spoluzakladatelem a spoluvlastníkem FREEFORM což je tvůrčí mediální společnost zabývající se (mimo jiné) produkcí a režií reklam pro velké společnosti.

Očko "Mičl" Szyslak

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.