Mirella Banti

Mirella Banti

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec/čka

1998

Černý anděl

Film - Thriller


1996

La signora della città

Film - Drama


1995

Výkupné

Film - Drama


1991

Favola crudele

Film - Dobrodružný, Drama

Mezzaestate

Film

Nostalgia di un piccolo grande amore

Film - Komedie


1990

Appuntamento in nero

Film - Thriller

Top Model 2

Film - Mysteriózní, Thriller, Drama


1989

La più bella del reame

Film


1987

T.I.R.

Seriál - Dobrodružný


1984

Bílý oheň

Film - Drama, Akční

Nucleo zero

Film


1983

Nezlobte, když nemusíte!

Film - Drama

Al bar dello sport

Film - Komedie

Acapulco, prima spiaggia... a sinistra

Film - Komedie


1982

Temnota

Film - Horor, Mysteriózní, Thriller

Si ringrazia la regione Puglia per averci fornito i milanesi

Film - Komedie


Archivní záběry

2010

Video Nasties: Moral Panic, Censorship & Videotape

Film - Dokumentární

Životopis

Mirella Banti se narodila 16. prosince 1964. Typicky jižanská kráska se svůdným pohledem, si svůj „filmový život" prožila v osmdesátých a devadesátých letech minulého století.

Její filmová premiéra přišla ve věku osmnácti let, v komedii parodující Silvia Berlusconiho, SI RINGRAZIA LA REGIONE PUGLIA PER AVERCI FORNITO I MILANESI (1982). Mirella se v debutu objevila v jedné z větších rolí a hlavní roli Maxe Barnasconiho ztvárnil Massimo Boldi. Ještě ve stejném roce, ztvárnila Mirella roli Marion, v jednom z nejlepších giallo snímků Daria Argenta, TENEBRE (1982). V komedii s Lino  Banfim, AL BAR DELLO SPORT (1983), si zahrála roli mladé prostitutky a trafikantku zase ztvárnila v komedii Sergia Martina, ACAPULCO, PRIMA SPIAGGIA...A SINISTRA (1983).

V dramatu o objevu legendárního diamantu, VIVRE POUR SURVIVRE (1984), si Mirella „vystřihla" roli Sophie. A ještě tentýž rok měla menší roli v historickém filmu, za jehož hudbu obdržel Angelo Branduardi, Stříbrnou stuhu i David di Donatello Awards. Film STATE BUONI SE POTETE (NEZLOBTE, KDYŽ NEMUSÍTE), pojednával o životě Dona Filippa Neriho (patróna humoru).

V roce 1990 dostala Mirella hlavní roli Angely Baldwin, v giallu APPUNTAMENTO IN NERO. Hrála zde bývalou modelku, o jejíž život usiluje její manžel se svou milenkou. Jako sexy učitelka Sonia Giorgi hrála Mirella o rok později v komedii NOSTALGIA DI UN PICCOLO GRANDE AMORE (1991) a byl to poslední filmový snímek, na jehož natáčení se podílela.
Poté se Mirella v období roku 1995 až 1998 objevila ve třech televizních inscenacích. Roku 1995 ve filmu ADDIO E RITORNO, roku 1996 to byl snímek LA SIGNORA DELLA SITTA a poslední byl roku 1998 televizní film ANGELO NERO.

Roku 2010 se jako ostatní herci objevuje jako ona samotná ve video dokumentárním filmu VIDEO NASTIES: MORAL PANIC, CENSORSHIP & VIDEOTAPE, který pojednává o tom, jaký rozruch „video nasties", tedy filmy s násilím a oplzlostmi, udělaly v osmdesátých letech ve Spojeném království.

Smyslné Mirelly si samozřejmě všimli také fotografové a tak byla Mirella v osmdesátých letech k vidění v časopisech Blitz, Excelsior či Skorpio. Ne často používaným pseudonymem Mirelly, bylo jméno Mireille Banthy.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.