Brunella Bovo

Brunella Bovo

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1968

Il circolo Pickwick

Seriál


1965

Colorado Charlie

Film - Western

Le avventure di Laura Storm

Seriál


1961

Gioventù di notte

Film


1960

Cavalcata selvaggia

Film

Salambò

Film - Drama, Akční


1956

Vagabondi delle stelle, I

Film - Romantický


1955

Dramma nel porto

Film


1953

Scampolo 53

Film

Fanciulle di lusso

Film


1952

Bílý šejk

Film - Komedie


1951

Zázrak v Miláně

Film - Komedie, Drama, Fantasy

Pomsta bláznivé ženy

Film - Drama


1949

Ho sognato il paradiso

Film - Drama

Životopis

Italská herečka Brunella Bovo se v záři reflektorů objevovala jen krátkou dobu v padesátých a šedesátých letech 20. století. Pochází ze severoitalské Padovy a své půvaby začala před kamerou uplatňovat již v osmnácti letech, poprvé se objevila ve filmu SNIL JSEM O RÁJI (Ho sognato il paradiso, 1950), do encyklopedií světového filmu pronikla rolí Edvige v de Sicově filmu ZÁZRAK V MILÁNĚ (Miracolo a Milano, 1951), v mezinárodním měřítku ji proslavila i komedie BÍLÝ ŠEJK (Lo sceicco bianco, 1952), v níž byla partnerkou Alberta Sordiho.

U nás neznámý film POMSTA BLÁZNIVÉ ŽENY (La vendetta di una pazza, 1951) připomeňme alespoň proto, že její matkou zde byla česká hvězda Lída Baarová, která tehdy v Itálii natočila více filmů. Zmínku si zaslouží i romantický příběh TULÁCI PO HVĚZDÁCH (I vagabondi delle stelle, 1956), v němž stála po boku začínajícího Terence Hilla, středně velké příležitosti dostala v té době i v dalších příbězích ze současnosti (MLÁDEŽ NOCI – Gioventù di notte, 1961), nevyhnula se ani účasti v dobově populárním žánru sandálu a meče, což dokládá její participace na eposu z doby kartaginských válek SALAMBÒ (1960).

Později se Brunella Bovo začala objevovat i v televizi, v seriálu LE AVVENTURE DI LAURA STORM (1965-1966) například ztvárnila Marii, komornou titulní hrdinky (Lauretta Masiero). Před filmové kamery v šedesátých letech předstupovala již jen výjimečně, pod pseudonymem Barbara Hudson hrála ve westernu COLORADO CHARLIE (1965). Podružné role ve filmu a televizi koncem šedesátých let byly labutí písní Brunelly Bovo, po vedlejší roli Mary v televizním seriálu KRONIKA PICKWICKOVA KLUBU (Il circolo Pickwick, 1968) další nabídky nepřicházely a od té doby žije v soukromí. Ve světě kamer se více uplatnila její sestra Mariolina Bovo, která začínala u filmu, později se ale zviditelňovala především díky televizním seriálům.

Pavel "argenson" Vlach

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.