Helena Ronee

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2000

Inside 'On Her Majesty's Secret Service'

Film - Dokumentární


1981

Crema cioccolato e pa...prika

Film - Komedie

Signé Furax

Film - Komedie, Mysteriózní


1980

Terasa

Film - Drama

Petit déjeuner compris

Seriál - Komedie


1972

Krvavý Baron

Film - Horor


1970

Ostrov děsu

Film - Mysteriózní, Thriller

The Adventurers

Film - Dobrodružný, Drama, Akční

Il divorzio

Film - Komedie


1969

Ve službách Jejího Veličenstva

Film - Dobrodružný, Thriller, Akční

Barbagia

Film - Krimi, Thriller, Drama, Akční

Pořád na tebe myslím

Film - Komedie, Muzikál

On Her Majesty's Secret Service: Swiss Movement

Film - Dokumentární, Krátkometrážní

Toh, è morta la nonna!

Film - Komedie, Krimi

Životopis

Helena Ronee je herečkou, která má na svém kontě jen dvanáct rolí, přesto si jí mnoho filmových fanoušků vybaví, zejména jako Izraelku v „bondovce" HER MAJESTY´S SECRET SERVICE (V TAJNÉ SLUŽBĚ JEJÍHO VELIČENSTVA).

Ze svých dvanácti filmů, jich Helena natáčela roku 1969 celkem pět. Tento rok je tedy prvním a také zásadním rokem její kariéry. Jedná se o Monicelliho komedii TOH, E MORTA LA NONNA (1969), kde hrála Helena jako Titina. S Paolem Villaggiem to byla komedie PENSANDO A TE (1969), dále kriminální drama s Terencem Hillem BARBAGIA (1969) a americký snímek THE ADVENTURERS (1969).

Samostatnou kapitolou krátké kariéry Heleny je určitě pátý film roku 1969 a to již zmiňovaná "bondovka" ON HER MAJESTY´S SECRET SERVICE (V TAJNÉ SLUŽBĚ JEJÍHO VELIČENSTVA), kde se jako agent 007 představil George Lazenby. Izraelskou dívku si zde zahrála Helena a tím se zapsala mezi věčné „Bond girls". V červené halence s volným bříškem a nádherným dekoltem je zde nepřehlédnutelná. Sebe samotnou představuje Helena roku 2000, ve video filmu právě o této „bondovce" INSIDE ON HER MAJESTY´S SECRET SERVICE, který je zajímavým dokumentem ze zákulisí natáčení.

V době natáčení filmu, roku 1969 ve švýcarských Alpách, bylo Heleně údajně 19 let. S největší pravděpodobností se tedy narodila roku 1950. Mělo by to být v Německu, ale jsou to jen spekulace, žádná oficiálně podložená zpráva.

Další film natáčela roku 1970, kdy se jako Peggy Davidson představila v giallo snímku Maria Bavy 5 BAMBOLE PER LA LUNA D´AGOSTO (OSTROV DĚSU). Jako Peggy se zde stala jednou z obětí (byla zastřelena u bazénu).  Tento rok ještě v komedii IL DIVORZIO (Vittorio Gassman a Anita Ekberg v hlavních rolích) hrála Danielu. V roce 1972 hrála v hororu GLI ORRORI DEL CASTELLO DI NORIMBERGA a poté se na osm let odmlčela.

V malé roli hostestky jsme Helenu mohli vidět ve hvězdně obsazeném dramatu Ettoreho Scoly LA TERRASSE (TEREZA) 1980, který byl několikrát oceněn, včetně festivalu v Cannes roku 1980. Ve stejný rok hrála v televizním seriálu PETIT DÉJEUNER COMPRIS, který je produkcí francouzské kinematografie a zde Helena natáčela i o rok později film SIGNÉ FURAX. K poslednímu filmu se opět vrací do Itálie a v roli Donatelly ukončuje svou krátkou kariéru v komedii CREMA CIOCCOLATO E PA...PRIKA (1981).

30. května 1970 se Helena stala hlavní tváří italského časopisu Tempo. Ve stejném roce byla na první stránce francouzského časopisu Ciné revue a tentýž časopis zdobila na úvodní stránce speciálu roku 1977. Jak se Helena nenápadně ve filmu objevila, tak z něj opět zmizela a její soukromý život není z dostupných zdrojů možné komentovat.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.