Morgan Freeman film download online | Movie-download.cz

Morgan Freeman

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

10.0/10 (5 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 1.6.1937

Miesto Narodenia: Memphis, Tennessee, USA

Herecká Filmografie:

  1. Vo veľkom štýle (2017)  
  2. Just Getting Started (2017)  
  3. Podfukári: 2. dejstvo (2016)  
  4. Londýn v plameňoch (2016)  
  5. Ben Hur (2016)    
  6. We the People (2015)
  7. Momentum (2015)
  8. Macík 2 (2015)  
  9. Deo raseuteu naitsu (2015)  
  10. 5 Flights Up (2014)  
  11. Dolphin Tale 2 (2014)  
  12. Lucy (2014)  
  13. Lego príbeh (2014)  
  14. Transcendencia (2014)  
  15. Podfukári (2013)  
  16. Pád Bieleho domu (2013)  
  17. Nevedomí (2013)  
  18. Frajeri vo Vegas (2013)  
  19. AFI Life Achievement Award: A Tribute to Shirley MacLaine (2012)
  20. 84th Annual Academy Awards, The (2012)  

Režijná Filmografie:

  1. Angeli dell'isola verde, Gli (2001)
  2. Ohnivá púšť (1997)  
  3. Bopha! (1993)    
  4. Posledný žralok (1981)  
  5. La battaglia d'Inghilterra (1969)  
  6. Vado... l'ammazzo e torno (1967)  
 

...více

Životopis

Keď ho Akadémia za nezabudnuteľný výkon vo filme ŠOFÉR SLEČNY DAISY (1989) nominovala na Oscara, mal už za sebou dvadsať rokov strávených v hereckej branži. Jeho cesta z memphisského detstva k broadwayskému debutu HELLO DOLLY! v roku 1968 bola nesmierne čiperná a dobrodružná. Ešte skôr než začal v Los Angeles študovať herectvo, pracoval celých päť rokov v službách Air Force. Začiatkom sedemdesiatych rokov sa dostal výrazne do podvedomia vďaka vzdelávaciemu televíznemu programu THE ELECTRIC COMPANY a onedlho sa začal venovať charakternému herectvu. Najvýraznejších úspechov dosiahol koncom osemdesiatych rokov, kedy bol za film CHYTRÁK (1987) nominovaný na Oscara za najlepšieho vedľajšieho herca. Vtedy mu začali chodiť zaujímavejšie ponuky a nakrútil také hitovky ako ČISTÝ A TRIEZVY (1988), ŠOFÉR SLEČNY DAISY (1989), GLORY (1989) alebo NEZMIERITEĽNÍ (1992). V roku 1993 sa po prvý raz ujal i réžie a s Danny Gloverom ako hlavným hereckým predstaviteľom nakrútil film BOPHA!.

Druhú oscarovú nomináciu za najlepší výkon v hlavnej roli (po ŠOFÉROVI SLEČNY DAISY) získal za film VYKÚPENIE Z VÄZNICE SHAWSHANK (1994). Ohromný úspech tiež zaznamenala jeho postava skúseného detektíva v depresívnej krimi Davida Finchera SEDEM (1995). Fenomenálny úspech filmu umožnil Morganovi vstúpiť do myslí miliónov divákov po celom svete. Pre udržanie postu komerčnej hviezdy však urobil nasledujúcimi filmami minimum. Filmová adaptácia historického románu Daniela Defoa MOLL FLANDERSOVÁ (1996), rovnako ako aj špionážny akčný thriller s ekologickou tematikou REŤAZOVÁ REAKCIA (1996) absolútne prepadli a rovanký osud zastihol aj pokus o naviazanie na úspech SEDMIČKY - ZBERATEĽA BOZKOV (1997). Detektívka, v ktorej pátra Freeman po vrahovi mladých dievčat postrádala originalitu a handicapoval ju nedotiahnutý scenár. Trochu svetla do temného obdobia sľubne rozbehnutej kariéry mu vniesli pozitívne ohlasy kritiky za jeho postavu v Spielbergovom AMISTADE (1997) a o rok neskôr sa konečne objavil i v komerčnom hite DRVIVÝ DOPAD (1998).
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.